Фотоархів

Поштівки

Культура

Новини

Мапи та інфографіки

Реконструкція

Колекціонування

Документи

Бібліотека

Книжкова полиця

Преса

Пам’ятники та знаки

Відеотека

Житомирщина історична

Значки Житомирського вищого зенітного ракетного командного Червонознаменного училища протиповітряної оборони (1969, 1979)

Житомирське вище зенітне ракетне командне Червонознаменне училище протиповітряної оборони (1969 р.)

З 1973 р. училище радіоелектроніки (1979 р.)

Довідка про Житомирське вище зенітне ракетне командне Червонознаменне училище протиповітряної оборони (нині – Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова Національного авіаційного університету)

Свій історичний початок інститут бере від Школи стрільби по повітряному флоту, заснованої у 1919 р. у місті Нижньому Новгороді. У довоєнний період військове училище базувалося у Москві, Петрограді, Севастополі, а весною 1941 р. було евакуйоване в Уфу. У 1944 р. за видатні успіхи у підготовці офіцерських кадрів, а також в ознаменування 25-ї річниці з дня заснування, училище було нагороджено орденом Червоного Прапора.

У 1946 р. училище переводиться у місто Житомир та в 1947 р. одержує назву Житомирського Червонопрапорного зенітно-артилерійського училища і продовжує підготовку офіцерів для зенітної артилерії. У листопаді 1979 р., за великі заслуги у підготовці висококваліфікованих кадрів, училище нагороджено орденом Жовтневої Революції. З 1992 р. в училищі готуються офіцерські кадри для Збройних Сил України.

Постановою Кабінету Міністрів України №2221 від 08.12.99 р. інституту присвоєно ім’я видатного вченого, творця ракетно-космічної техніки, академіка Академії наук СРСР, двічі Героя Соціалістичної Праці Сергія Павловича Корольова. З 25 червня 2007 р., згідно з постановою Кабінету Міністрів України №344 від 1 березня 2007 р., Житомирський військового інституту радіоелектроніки імені С.П. Корольова увійшов до складу Національного авіаційного університету та отримав назву Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова Національного авіаційного університету.

Наша сторінка у Facebook

Наш канал у Telegram

Наша сторінка у Twitter

Наша сторінка в Instagram

Логотип нашого видання

Пошук на сайті

Site Translator

Мапа відвідувань

free counters

Стистика переглядів

Лічильники та каталоги

каталог сайтів
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання